5 KROKOV – PREVENCIA PROTI KORONE

1. Základom sú teplé varené raňajky. Môžu to byť kaše, alebo aj vajíčka, či polievky.

2. Raz do týždňa si uvaríme liečivú polievku /recept si nájdete nižšie a je aj na mojej webovej stránke/.

3. Do varenia pridávame koreniny, ako je tymián, koriander, ligurček, petržlenová vňať, rasca.

4. Konzumujeme minimálne množstvo surového ovocia a zeleniny. Po prvé, sú priveľmi ochladzujúce a teraz máme telo ochraňovať, zohrievať. Po druhé surová strava je ťažšie stráviteľná.

5. Je nevyhnutné konzumovať veľa polievok, piť dostatok bylinných čajov, ako je medovka, žihľava, schizandra, ženšen, ktoré zvlhčujú pľúca. Všetko varíme  na šťave – mäso, ryby, zeleninu.

Opis fotky nie je k dispozícii.

5 KROKOV AKO PREVENCIA PROTI CORONE

1.Základom sú teplé varené raňajky. Môžu to byť kaše, alebo aj vajíčka, či polievky. Posilňujete tak svoju slezinu a trávenie, ktoré je zodpovedné za imunitu.

2.Raz do týždňa si uvarte liečivú polievku, recept si nájdete nižšie na mojej stránke.

3.Do varenia pridajte koreniny, ako je tymián, koriander, ligurček, petržlenová vňať, rasca.

4.Konzumujte minimálne množstvo surového ovocia a zeleniny. Po prvé, sú priveľmi ochladzujúce a teraz máme telo ochraňovať, zohrievať. Po druhé surová strava je ťažšie stráviteľná.

5.Jedzte veľa polievok, pite dostatok bylinných čajov ako je medovka, žihľava, schizandra, ženšen, ktoré zvlhčujú pľúca. Všetko robte na šťave, mäso, ryby, zeleninu.

Opis fotky nie je k dispozícii.

CORONAVÍRUS A INÉ PODOBNÉ PLIAGY

Čo urobiť v prípade choroby:

Nezabúdajme na to, že imunita je v črevách. Kto má silné trávenie, tak má aj silnú imunitu a nemusí sa ničoho obávať.

Preventívne: V zimnom a jarnom období, ráno nalačno pohár zázvorového čaju. Zázvor dobre očistiť kefou, odkrojiť 4-5 plátkov a povariť 10 minút. Môže sa osladiť medom. Pije sa zásadne bez citrónu, nakoľko citrón má sťahujúce účinky a v kombinácií so zázvorom by vznikli v organizme zhluky /ktoré tam roky môžu byť nepovšimnuté, ale pod vplyvom emočných stresov sa ľahko môžu zmeniť na niečo nepríjemné/.

Pri vysokom krvnom tlaku, alebo pri nervóznejších, červenolícich ľuďoch, zázvor treba zameniť za teplú povarenú vodu.

Pri prvých príznakoch /únava, pocit, že na vás niečo lezie/ je dobré na desiatu piť šťavu z rakytníka – je výborný antioxidant a zatočí s vírusmi. Výborné je Tvrdošovské zlato – nakoľko obsahuje aj olej z rakytníka /ak je choroba prepuknutá, tečie z nosa, atď., tak je už neúčinné/.

Do jedálnička je vhodné zaradiť viac tepelne upravenej zeleniny, obilniny ako je ryža, quinoa, pohánka, ovos, či kus kus. Tieto potraviny posilňujú náš stred, našu imunitu.

Ryby, strukoviny, hríby, jačmenné krúpy odstraňujú hlieny.

Vynecháme cukor, med, živočíšne mlieko a mliečne výrobky, nakoľko zahlieňujú. Kyslá chuť sťahuje, a tým pádom aj vírus necháva vo vnútri v organizme, preto pri chrípke sa neodporúča jesť a piť nič kyslé.

Pri horúčke sa vynechá aj mäso a mäsové vývary, lebo telo spotrebuje viac energie na trávenie živočíšnych bielkovín, ako na boj s chorobou.

Treba uprednostniť silné zeleninové vývary, ktoré sa varia min 2 hodiny. Po 2 hodinách sa zelenina vyhodí – už nemá žiadne liečivé účinky.

Môže sa konzumovať čistý vývar, alebo na masle sa môže podusiť čerstvá na drobno nakrájaná a 10 minút podusená zelenina pridaná do vývaru.

Ďalšie potraviny, ktoré pomáhajú: hrušky a jablká vo forme kompótu, alebo aj polievok.

Karfiol – silno protizápalový.

Ovos – zohrieva a doplňuje obličky.

Za studena lisované oleje – ako je makový, orechový a sezamový. A to najlepšie ráno do kaše.

Cibuľa, reďkovka – najlepšie vyvarené v polievke.

Najvhodnejšie bylinky pri prechladnutí: sladké drievko, fenikel, baza. Pri horúčke lipa, baza, kamilky.

Pri suchom kašli je zakázané piť čierny a zelený čaj – vysušujú. Dá sa roibos, medovka.

Štipľavé jedlá, suché potraviny ako keksíky, sucháre.

Do aroma lampy dajte vodu, 1 čajovú lyžičku himalájskej soli, 4-5 kvapiek éterického oleja eukalyptus. A samozrejme zapáľte si pod to sviečku.

Do difuzéra to nie je moc vhodné, lebo soľ môže upchať trysky. Táto kombinácia zabíja baktérie a vírusy vo vzduchu.

Opis fotky nie je k dispozícii.

CORONAVÍRUS – ZÍSKAJTE IMUNITU S LIEČIVOU STRAVOU

Skúsme to všetci. Strach oslabuje obličky a práve v obličkách a v pľúcach sa tvorí obranná energia /imunita/.

Preto neklesajte na duchu a začnite tvoriť. Robte niečo, z čoho budete mať radosť. Tak ako jeden maličký vírus dokáže nakaziť jeden veľký celok, tak to funguje aj s pozitívnym myslením.

Kokosový olej má liečivé účinky. Určite ste už o tom niekde čítali. Čítali ste aj o tom, že kokosový olej dokáže poškodiť vírus?

Nie nezlikviduje ho, ale oslabuje jeho ničivé účinky.

Opis fotky nie je k dispozícii.

BYLINKY Z KUCHYNE

Aníz zohrieva vylučuje hlieny, dá sa používať preventívne.

Tymián vylučuje napadnutie chladným vetrom /prechladnutie/. Posilňuje obrannú energiu, používať – najradšej by som napísala, že povinne, preventívne.

Klinčeky zohrievajú, vylučujú hlien, vylučujú chladný vietor /prechladnutie/, rozbíjajú stagnovanú energiu – napr. vnútorný nepokoj nervozita. Je vhodné si z nich urobiť tinktúru:

Na 1dcl kvalitného 52% alkoholu vysypeme 10 – 15 ks klinčekov. Pohár zavrieme a necháme vylúhovať 10 dní. Užíva sa to po kvapkách ráno nalačno 1 kvapka na 3 kg váhy. T.j. 60 kg osoba 20 kvapiek.

Biele korenie ochladzuje, rozbíja stagnáciu energie, a preto je vhodné pri horúčke, keď tzv. zohrievajúce korenie sa nesmie používať.

Rasca zohrieva, posilňuje krv, vylučuje hlieny.

Ligurček je super na obličky.

Kôpor posilňuje srdce. Osoby, ktoré majú problémy s krvným tlakom, či so srdcom, by ho mali používať pravidelne.

Opis fotky nie je k dispozícii.

PRI CHRÍPKE, ALEBO AJ CORONAVÍRUSE ORGANIZMUS TREBA ODĽAHČIŤ, ABY VEDEL LEPŠIE BOJOVAŤ S CHOROBOU

V prvom rade vylúčte mäso z jedálnička. Ak si chcete zlepšiť svoju imunitu, tak môžete to urobiť aj nasledovne /nezabúdajte, že imunita je v tráviacom trakte/.

Uvarte ryžu na pomalom ohni, minimálne 1 hodinu, do kašovitej konzistencie. Do vlažnej kaše pridajte 1 PL Miso pasty. Miso pasta sa nesmie variť, nakoľko je fermentovaná, a pri vysokej teplote by stratila svoje liečivé účinky. Má slano kyslú chuť. Je viac druhov, takže nezáleží na tom, akú si kúpite.

Jedzte ju na raňajky, na obed a aj na večeru. V prípade hladu aj na desiatu, či na olovrant.

Na druhý deň pridajte na malé kúsky pokrájanú ume boschi slivku /1 slivku do celodennej porcie/.

Na tretí deň pridajte zeleninovú polievku.

Štvrtý deň pokrájajte 3 mladé jarné cibuľky na drobno. Poduste ich na kvalitnom oleji. Pridajte k nim nadrobno pokrájanú zeleninu, soľ, tymián, drvenú rascu a podlejte to s vodou. Duste to do mäkka. Ako prílohu dajte varenú pohánku, ryžu, alebo kus kus.

Od piateho dňa varte ľahké jedlá.

Na posilnenie imunity je tymián číslo 1.

Výborný je rozmarín, rasca, biele korenie, zázvor, klinčeky, badyán

/tie posledné tri sa nesmú používať, ak nastúpi teplota/.

Akým potravinám sa treba vyhýbať?

Surovým šalátom /pár lístočkov na sviežu chuť áno, ale nie ako samostatné jedlo/, surovej paprike, paradajkám a uhorkám, južnému ovociu, nakoľko sú veľmi ochladzujúce a narúšajú tak imunitu.

Ďalej sójovému mlieku, smoothie – prudko ochladzujú, tvarohu a jogurtom, nakoľko ochladzujú a vytvárajú hlieny. Mliečne výrobky používajte v minimálnom množstve a skôr len na dochucovanie. Potom minerálkam, nakoľko ochladzujú obličky. Vyhýbajte sa tiež grilovaným, vyprážaným jedlám.

Na obrázku môže byť mapa

PRI IMUNITE EŠTE ZOSTÁVAME

Čo nám pomôže, keď prechladneme, keď cítime, že niečo na nás lezie? Z nosa tečú biele, riedke hlieny a teplota nestúpa.

Najviac tu pomôže polievka, ktorá zahreje, odstraňuje nadbytočnú vlhkosť a doplní tekutiny.

POLIEVKA NA IMUNITU

SUROVINY:

1 stredne veľká cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 šálka /2,5dcl/ červenej šošovice

1 batát

pol L zeleninového vývaru

1/2 ČL kari

soľ

na hrot noža lemongrass /citrónová tráva/

pol cm zázvoru

1 PL oleja

pár plátkov slaniny

POSTUP:

Šošovicu zalejeme horúcou vodou. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na drobno. Na oleji opražíme cibuľu, na konci pridáme pretlačený cesnak a opekáme 1 minútu. Pridáme kari, citrónovú trávu, nastrúhaný zázvor, soľ a na kocky nakrájaný batát. Zalejeme vývarom. Ak nemáme, tak horúcou vodou.

Varíme 5 minút a pridáme šošovicu aj s vodou, v ktorej sa máčala. Varíme cca 10 minút. Vrch ozdobíme opraženou slaninou – nemusí byť.

ÚČINKY:

Táto polievka veľmi rýchlo prehreje obličky, slezinu a choroba neprepukne.

Táto polievka sa nesmie konzumovať, ak sú hlieny husté, žlté, zelené a pri zvýšenej teplote.

Opis fotky nie je k dispozícii.

DODATOK KU CORONAVÍRUSU

Pri chorobe, či je to Coronavírus, alebo iný vírus, treba vynechať z jedálnička mäso. Organizmus viac energie minie na trávenie, ako na boj s chorobou.

Vyrobte si svoj liečivý olejček na dýchacie cesty: 100g sušeného tymiánu zalejte s 2,5dcl kvalitného za studena lisovaného oleja /použite zavárací pohár/, zavíčkujte, pohár dajte na svetlé miesto, najlepšie na vnútornú parapetu. Po týždni máte hotový olejček.

Pri ochorení priedušiek, pľúc si niekoľkokrát denne natierajte hrudník a chodidlá.

Tymián si dávajte do jedál preventívne.

Nezabúdajte, že vírus spôsobuje suchý zápal pľúc a polievky toto zvlhčujú.

Mišpulníkový sirup pomáha pri každom druhu kašľa.

Určite nejedzte cukor, ani trstinový, sladkosti, lebo sladké zvyšuje zápaly.

Opis fotky nie je k dispozícii.

ĽUDIA, POUŽÍVAJTE STARÝ SEDLIACKY ROZUM

Po internete kolujú !zaručené! recepty v prípade Coronavírusu. Je to v podstate suchý zápal pľúc.

Čo je suché, to treba zvlhčovať – logika ma nepustí.

Tak ako v tom prípade môže pomôcť zázvor, ktorý zohrieva a vysušuje?

Pri teplote treba piť nápoje, ktoré doplňujú tekutiny, ako je medovka, žihľava, clanopraška, a nie zázvor, ktorý teplotu zvyšuje.

Teraz preventívne môžete piť šťavu z rakytníka 1, – 1,5 dcl denne – šťavu treba zriediť vodou 1:1.

Jedzte hruškový, jablkový kompót – majú zvlhčujúci účinok.

Hlavne nechoďte s deťmi do obchodných centier.

Do aromalampy dajte 1cl morskej soli, pridajte 5 kvapiek eukalyptového oleja – zabíja to baktérie vo vzduchu.

Éterický olej Niaouli je protivírusový. Používať ho možete v difúzeri, aromalampe, alebo si ho pridajte aj do svojho antibakteriálneho gélu.

Opis fotky nie je k dispozícii.

PRI IMUNITE EŠTE ZOSTÁVAME

Minule sme prebrali biele, riedke hlieny bez horúčky. Teraz vám niečo napíšem na horúčkovité stavy. Ak je prítomná horúčka, alebo hlieny sú žlté, zelené, husté, tak sa to lieči a rieši inak.

Tu treba jemne ochladzovať a hlieny odviesť von.

Jedna vec sa ale nemení. Teplé raňajky sú za potreby vždy.

Počas dňa sa pije silný zeleninový vývar. Zelenina sa varí 2 hodiny. Pol hodinku pred koncom sa do vývaru pridá 1 PL goji. Pije sa dva krát za deň po 3, 5 dcl.

Hruškový, jablkový kompót znižuje zápal a horúčku.

Z čajov pomáha lipa /lipa sa má piť len pri horúčke/, baza, medovka, mäta.

Nekonzumovať tzv. zohrievajúce potraviny a jedlá, ako napr. škoricu, zázvor, cesnak, čierne korenie.

Rôsolovka je silno liečivá huba. V prvom rade sa používa pri infekcií horných a dolných dýchacích ciest. Znižuje zápaly a horúčku. Pridáva sa do polievok, do jedál.

Má vysoký obsah minerálov.

MOJA OBĽUBENÁ MISO POLIEVKA

SUROVINY PRE 4 OSOBY:

1 L vriacej vody

1 mrkva nakrájaná na tenké prúžky

1 biela reďkovka nakrájaná na tenké prúžky

½ červenej cibuľky nakrájanej na drobno

za malú hrsť sušených hríbov šitake, namočených do vody a potom nakrájaných na prúžky

3 cm morskej riasy kombu

soľ

3 PL miso pasty – ja kupujem sójovo ryžovú

čerstvá petržlenová vňať, alebo žerucha, či pažítka

POSTUP:

Zeleninu hodíme do vriacej vody a varíme 10 minút. Vypneme, počkáme pár minút a primiešame miso pastu, posypeme čerstvou vňaťou a podávame.

ÚČINKY:

Rozpúšťa a vyháňa vlhkosť a hlieny. Posilňuje Jin obličiek. Detoxikuje. Je silno protirakovinová. Posilňuje žalúdok.

Na obrázku môže byť šálka kávy

PRI IMUNITE STÁLE ZOSTÁVAME

Na internete sa iste dočítate, že rakytník, zázvor, cesnak, citrón pomáhajú pri chrípke. Je to pravda, ale treba vedieť, ako s nimi narábať.

Tzv. teplé, horúce potraviny sa nesmú používať pri zápaloch a horúčkach /zázvor, cesnak, čierne korenie, badián/.

Pri chlade zas ochladzujúce, ako je mäta, čerstvé ovocné, či zeleninové šťavy.

Nikdy nekombinujeme teplé potraviny s kyslými, lebo napáchajú veľké škody v organizme.

Napr. rakytník so zázvorom, zázvor s citrónom.

Teplé potraviny zohrejú hlieny a kyslé ich stiahnú. Telo ich už potom nevie vylúčiť, zostávajú v tele. Premenia sa rôzne nádorčeky, lipómy a pod vplyvom stresu sa môžu zmeniť na niečo horšie.

Preto nie každá rada, ktorú si prečítate na internete, je aj skutočne úžitočná.

Opis fotky nie je k dispozícii.

PREČO PO PREKONANÍ COVIDU VÄČŠINA ĽUDÍ DOSTANE ZÁPAL PĽÚC

Tradičná Čínska Medicína vníma telo, ako celok. Každý jeden orgán je dôležitý k správnemu fungovaniu.

Pri Covide sa v prvom rade vyčerpajú obličky. Pľúca nestíhajú /niekedy až do takej miery, že vznikne voda na pľúcach/, skráti sa dych a vznikne zápal.

ČO POMÁHA V TAKOMTO PRÍPADE?

Napr. zeleninový vývar.

Pripravte si veľký hrniec, ideálny je 10L.

Ak máte domácu zeleninu, tak ju nešúpte, zeleninu len dobre umyte. Keď máte zeleninu z obchodu, tak ju očistite.

Do hrnca dajte mrkvu, zeler, petržlen, kaleráb, reďkovku, zemiak, kúsok kapusty. Doplna zalejte vodou, osoľte a varte to 2 hodiny. Potom pridajte 2 PL goji a varte ešte pol hodinu. Potom preceďte.

Horúci vývar nalejte do zaváracích pohárov a dajte vychladnúť. Takýto vývar vám v chladničke vydrží týždeň. Ráno na lačno vypite pohár teplého vývaru, a večer posledný pohár cca 1 hodinu pred spaním. Dokopy by ste mali vypiť 7 dcl zeleninového vývaru denne.

Do jedálnička zaraďte cuketu, čierny sezam, mrkvovo – zelerovú šťavu /šťavy treba zriediť 1 : 1 s prevarenou vlažnou vodou/.

Ďalej jablkový, hruškový kompót, červenú šošovicu, čaj z pravého žen šenu, Jančov obličkový čaj, medovku, kvasený peľ /pozor je to alergén/, v malom množstve varenú, alebo kvasenú cviklu, granátové jablko.

Vyhýbajte sa tzv. horúcim potravinám /zápal treba schladiť a nie prikladať drevo do ohňa/, ako je škorica, zázvor, čierne korenie, chilli, pečené, grilované jedlá.

Dočasne treba vylúčiť aj mäso, aby sa telo sústredilo na naštartovanie a nie na trávenie.

Ďalej vylúčte cukor, minerálky a údeniny.

Strach oslabuje obličky. Nezabúdajte, že viera nás uzdravuje.

Opis fotky nie je k dispozícii.

PREČO ĽUDIA DOSTÁVAJÚ TROMBÓZY PRI COVIDE?

Zápal si predstavte, ako veľký oheň, pri ktorom sa odparuje voda /krv/.

Krvi začne byť menej a začne sa zahusťovať.

V takomto prípade ľahko vzniknú tromby, ktoré môžu upchať cievy.

AKO SA DÁ TOMU VYHNÚŤ SO STRAVOU?

V minulom príspevku som napísala recept na výživný zeleninový vývar. Ideálne je denne vypiť 1L tohto vývaru. Reďkev výborne vie rozhýbať stagnáciu – v preklade rozhýbe lenivú krv, aby nevytvárala zrazeninky.

Môžete ju konzumovať za surova, ale môžete si ju pridať aj do vývaru. V tom prípade ju už nemusíte zjesť, lebo jej účinná látka sa nachádza vo vývare

/na 8L vývaru stačí 1 guľatá biela, alebo polovica bielej reďkvičky/.

Treba sa hýbať, ľahké nenáročné cvičenie dokáže zázraky. Snažte sa, čo najmenej ležať počas dňa. Hlavu si riadne vypodložte a oddychujte, či spite v polosede.

POSILŇUJÚCI ČAJ PRI MALÁTNOSTI, PO OPERÁCIÍ, PO STRATE KRVI, PO ZÁPALOVOM OCHORENÍ:

POTREBUJEME:

1 polievková lyžica bieleho sezamu

5g kvalitného čierneho čaju

štipka soli

AKO NA TO:

Sezam dáme na suchú panvicu a na malom ohni opražíme do ružova. Po vychladnutí podrtíme v mažiari. Do sklennej nádoby /simax sklo/ dáme 2,5dcl vody a rozdrvený sezam a 3 minútky povaríme. Medzi tým čierny čaj zalejeme 2,5dcl horúcej vody, pridáme do neho štipku soli a necháme lúhovať 5 minút. Precedíme a zmiešame oba čaje dokopy. Čaj sa pije teplý.

Posilňuje krv, pečeň, obličky.

MORČACÍ VÝVAR

SUROVINY:

25 dkg morčacích pŕs

1 menší kaleráb

1 cibuľa

pol cm zázvoru

1 PL goji

2 PL vlašských orechov

3 jujube – čínska ďatľa

1 PL oleja

soľ

štipka čerstvo namletého čierneho korenia

pol L vývaru

POSTUP:

Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na malé kúsky nakrájame mäso, kaleráb, jujube, korenie, soľ a goji. Podlejeme vývarom, ak nemáme, tak vodou. Varíme do zmäknutia. Hotovú polievku zahorúca posypeme na sucho opraženými nasekanými orechmi.

ÚČINKY:

Posilňuje obličky a pľúca. Zmierňuje a uvoľňuje kašeľ.

PRI DUSIVOM KAŠLI

Nakrájame 1 hrušku na drobno a pokvapkáme ju medom. Počkáme, kým hruška nepustí šťavu. Vtedy ju konzumujeme. Uvoľňuje dusivý kašeľ.

Môže ísť o ilustráciu text that says 'Astromedicina om'

RECEPT NA POSILNENIE PĽÚC A KRVI

KURACIA POLIEVKA

SUROVINY:

pol kuraťa

pol cm čerstvého zázvoru

pol viazaničky jarnej cibuľky, ak nemáme tak pór

2 PL kozinca blanitého

1 PL angeliky čínskej

½ PL pravého ženšenu

soľ

pol L zeleninového vývaru

POSTUP:

Kura rozporcujeme na menšie kúsky a dáme variť do 4L studenej vody. Varíme na miernom ohni spolu so všetkými ingredienciami. Potom precedíme a podávame.

ÚČINKY:

Tento vývar posilňuje pľúca, zabraňuje vytváraniu trombov. Je výborný na rekonvalescenciu. Dodá energiu a elán.

TRADIČNÁ ČÍNSKÁ MEDICÍNA VIE POMÔCŤ AJ V PRÍPADE COVIDU. V PRÍPADE POTREBY MA MÔŽETE KONTAKTOVAŤ MAILOM, ČI TELEFONICKY.